Frank Pekaar

Frank’s liefde voor motoren begon als 15 jarig jochie. Tijdens het kijken naar een film over Woodstock zag hij een Triumph door het beeld schieten. Dat beeld is  hem altijd bijgebleven. Toen hij 18 jaar was kocht hij z’n eerste motor voor ‘een paar honderd euro”. En ja, je raadt het al, dat was GEEN Triumph maar een BSA. Een 250 cc C 12. Het was de tijd van het bekende lesplaatje. Gewoon zelf leren rijden in je eigen buurt. Dat het ongeluk in een klein hoekje zit weet Frank inmiddels. Nog voordat hij z’n rijbewijs had kwam hij in aanraking met een auto. Na een duikvlucht belandde Frank in de vecht en brak daarbij z’n been en ook de BSA was total loss.

In 1978 koopt Frank z’n eerste Triumph, een blauw/witte Bonneville. In dat zelfde jaar wordt hij lid van de TOCN. Hij besteedde destijds al veel  tijd aan de club. Zo gaat hij regelmatig mee op toertochten en vakanties.  Een van die vakanties , naar Frankrijk, staat nog vers in het geheugen. Rijdend op een splinternieuwe Bonneville T140 US gaat Frank in de buurt van Nancy onderuit. Gelukkig viel de schade aan het lichaam mee, maar de Bonneville was flink toegetakeld. Frank wilde natuurlijk naar huis maar aangezien het de tweede dag van de vakantie was, wilde zijn reispartner (Driek) daar niets van weten. Samen hebben ze de Bonneville opgelapt en zijn ze op zoek gegaan naar een slaapplaats. Je zou denken dat er genoeg hotels waren, maar dat viel tegen. Alles was volgeboekt i.v.m. “quatorze juillet” . Uiteindelijk kregen ze onderdak aangeboden van een Nederlands gezin met een caravan. Op zoek naar onderdelen voor de beschadigde Bonneville zijn ze doorgereden tot Marseille en kwamen ze terecht bij Pansere, een dealer gespecialiseerd in Britse motorfietsen. En alsof het noodlot alles bepaald had kregen ze daar ook een vakantie verblijf aangeboden door een vriendelijke Fransoos.

In 1995 belandt Frank in het huisje boompje beestje verhaal. De motor ging eruit en daar kwam een auto voor in de plaats. Frank deed weinig meer met de club. Hij richtte zich op zijn gezin en zijn werk. Dit ging een tijdje goed totdat Frank hartproblemen kreeg. Na een ziekte periode besloot Frank op aandringen van vrouw en vrienden het motorrijden (zijn passie) weer op te pakken. Dit is nu zo’n 20 jaar geleden.

Op z’n 40 ste verjaardag kreeg Frank, van z’n liefde Ernestine, een prachtige Triumph Bonneville waar hij nu nog steeds de nodige kilometers op maakt.