01

Pijn in schouder / rug tijdens lange ritten?

Misschien helpen deze tips.

 Pijn in schouder / rug tijdens lange ritten?

Mike   |   3 april 2016

Als je last hebt van je schouder(s) tijdens het motorrijden dan kan het te maken hebben met je zithouding. Maar voordat je je stuur e.d. gaat vervangen is het misschien handig om deze tips eerst is te proberen.

Ik heb zelf af en toe last van m’n rechter schouder tijdens het rijden. Ik krijg het vooral tijdens de wat langere ritten, ondanks een aantal rustpauzes. Ik was eerst van plan om een ander stuur te nemen maar na wat online speurwerk vond ik een mogelijke oorzaak van dit probleem.

Ten eerste kan het te maken hebben met het feit dat ik niet regelmatig rij. Ik maak ongeveer 3000 KM per seizoen, m’n lichaam kan er dus niet aan wennen. Maar het heeft blijkbaar ook te maken met het feit dat je met je rechterhand altijd je gashendel vast hebt en dat kan een soort kramp veroorzaken die doortrekt naar je schouder en/of je rug. Je rechterhand is feitelijk altijd iets minder ontspannen dan je linkerhand. Combinatie zithouding en armstrekking kunnen natuurlijk ook van invloed zijn.

Ik wacht in ieder geval nog even met het vervangen/aanpassen van m’n stuur en ga eerst de volgende tips eens uitproberen. Wie weet helpt het!

De throttle rocker, dit zou best een oplossing kunnen zijn.
http://throttlerocker.com/

Cruise control schijnt ook te helpen maar dat is meteen een prijzige oplossing. Gelukkig zijn er aardig wat vindingrijke trucs voor te bedenken. 
http://www.dutchtriker.com/?p=4556

Hebben jullie hier ervaring mee?