01

Eenhoorn Treffen 2016

oud, ouder, oudst

Mike   |  10 april 2016

Vandaag, dankzij Hen Ernste, toch naar het Eenhoorn treffen gegaan in Driebergen. Tis dat ik Hen gisterenavond even belde en hoorde dat er iets te doen was, anders had ik wellicht in een speeltuin rondgehangen. 

Vandaag, dankzij Hen Ernste, toch naar het Eenhoorn treffen gegaan in Driebergen. Tis dat ik Hen gisterenavond even belde en hoorde dat er iets te doen was, anders had ik wellicht in een speeltuin rondgehangen. Vanmorgen dus verzamelen bij Hen en aldaar viel mijn oog direct op de ‘nieuwe’ Tiger, het lijfblad van de TOCN. Potverdikke dacht ik meteen, waarom heb ik die nog niet ontvangen. Hen vertelde me dat het met leeftijd te maken heeft, hoe ouder je bent des de sneller ontvang je het blad.

Hen had, zoals gewoonlijk, een mooie binnendoor route uitgestippeld. Het was meteen genieten geblazen. Na een flink uur sturen waren we op de plaats van bestemming , Cafe “De Krim” in Driebergen

Dit treffen in Driebergen (georganiseerd door Stichting Eenhoornfederatie en de TOCN) is het verzamelpunt voor oude vrienden met oude (Engelse) motoren die gezamenlijk het nieuwe seizoen inluiden. Al rokend en pruttelend druppelde de ene na andere oude Norton, Bsa, Ariel, Royal Enfield, Vincent en Triumph het parkeerterrein op. Hen en ik waren een van de weinigen met een moderne klassieker, het was overwegend oud en heel oud en soms nog ouder. Maar dat is te verwachten als je naar een treffen van de Eenhoorn gaat. Hopelijk bestaat de Eenhoorn over 50 jaar nog en zullen ook onze moderne klassiekers oldtimers zijn.

Er stonden motoren uit 1925 die er uitzagen alsof ze net de fabriek uitgerold waren, prachtig! Te veel eigenlijk om op te noemen. De stichting Eenhoornfederatie heeft maar 1 motto “BITISCH IS BEST”. Nou, laten we in ieder geval zeggen dat het allemaal heel mooi en oud is, de passie druipt er letterlijk vanaf. Onder menig motor lag namelijk een stuk karton (werd uitgedeeld door de organisatie) om te voorkomen dat er olie op de stoep zou druppelen. Dit is dan ook meteen weer de charme van oude Engels motoren. De huidige motoren zijn overigens zeer betrouwbaar en lekken geen spatje olie, onthoud dat goed!

Er stonden uiteindelijk flink wat juweeltjes bij Café “de Krim”. Respect voor alle eigenaren, het betreft hier echte liefde. Veel motoren kom je overigens ook weer tegen in Achterveld tijdens Café racer dag. Deze groep liefhebbers zoekt elkaar graag op zo nu en dan.

Wat ik persoonlijk een beetje jammer vond is dat ik meer dan eens een 2015 helm zag in combinatie met een mooie oldtimer. Dat is natuurlijk geen gezicht (oordeel zelf). Uiteraard gaat veiligheid voor alles maar zet die helm dan, na aankomst, achter een boom of in de kroeg. Dan klopt het plaatje wat beter.

Al met al een hele leuke dag en we hebben weer de nodige “Thumbs Up” verzameld. Toen ik thuiskwam lag de Tiger er ook…..gelukkig! Bleek uiteindelijk huiselijke miscommunicatie.