01

Bonnie in de bocht

Kort verslag van de KNMV VRO bochten cursus

Mariele  |  19 april 2016

Zondag 17 April heb ik met mijn Bonneville T100 Black de KNMV VRO bochten cursus gedaan. Dat klinkt serieus en speciaal voor supersport motoren en toerbuffels. Niets is minder waar. 

Ook met een Triumph Bonneville kun je veel plezier hebben en heel veel leren. In een groep van 8 onder leiding van instructeur Jan Schilder ( TTC-friend)  hebben we eerst diverse oefeningen gedaan. Remmen in rechte lijn en in de bocht, dat kan. Alles met beleid, en zonder ABS kun je ook heel goed tot stilstand komen. Snel uitwijken op de weg door tegen te sturen. Als toegift mochten we in de speeltuin over de wip rijden, slalommen op de stoep en hellinkjes van meer dan 30% rijden. Gaat allemaal prima met een Twin. Het blokje blijft soepel lopen. Koppeling en voetrem erbij en gaan. Het leeuwendeel van de dag werd ingenomen door het rijden op het circuit en het oefenen van de goede lijnen. Onze bevlogen instructeur Jan spoorde ons aan. Goed kijken, volg de optimale lijn en het gas kan verder open. Dat is fun!

Samen met Steven Schreuder die op een bloedmooie rood-witte Thruxton reed heb ik Bonnie op haar staart getrapt. Gelukkig heb ik de originele voetsteunen  laten vervangen door een LSL-race setje. De bandjes mooi rondrijden en niet met de steppen aan de grond, net als de Thruxtons. Door het brede stuur kan ik heel fijn tegensturen. Als je lekker en veilig  wilt leren sturen is dit een top cursus. Zeker ook voor Twins! Bijgaand foto's van een mooi Triumph Twin Trio. De Thruxtons van Jan en Steven flankeren mijn Black Bonnie.

Mariele Preker