01

Classic Hen 2017

Toertocht door 't groene hart

Ron  |  10 mei 2017

Het was hartje winter bij een knappend haardvuur aan de rafelrand van Groot Amsterdam dat de plannen ‘en petit comité’ in het diepste geheim werden gepresenteerd. Hen Ernste, TTC vriend van het eerste uur, vond de tijd rijp een goede start te maken in het seizoen 2017.

De route had hij al helemaal bedacht en een stippellijn uitgezet op de kaart van Midden Nederland. “Jongelui, volgens de Enkhuizer Almanak wordt het op 6 mei topweer voor een motorrit” was de introductie waarmee hij zijn plannen voor de eerste editie van de “Classic Hen” ontvouwde.

Er was niet veel tegenin te brengen. Deze rit moest bovenaan de kalender van de Triumph Twin Community komen. Dat was zijn uitspraak en daar moesten wij het mee doen.

Korte tijd later meldde Hen dat hij met zijn muzikale motormaat Harry Donders de route reeds had verkend. Met de ijspegels onder de neus en met lippen zout van pekel hadden ze de tocht volbracht. Ze rapporteerden een “pure rijtijd” van 3,5 uur over een afstand van 145 kilometer. Daarvan hadden ze vermoedelijk anderhalf uur doorgebracht bij van der Valk in Breukelen met warme chocomel en gezellige serveersters.

Het mag duidelijk zijn, Hen gaat niet over één nacht ijs.

Daarvan hadden we afgelopen zaterdag geen last. Na een bewolkte start brak al snel de zon door in Amstelveen en na een korte briefing zadelden een dozijn Triumph Twin rijders op voor de rit, vergezeld door de buurman van Hen op een waanzinnig mooie Yamaha (TRX 850) uit 1996. Geen Triumph rijder, maar wel een gezellige aanvulling op “the dirty dozen”.

Met Hen als trotse leider van het peloton werd het Groene Hart van Nederland in een keurig tempo doorkruist. Daarmee voldoende gelegenheid ons te vergapen aan de mooie landschappen en statige huizen die dit deel van onze randstad rijk is.

Strak binnen het schema kwam Motel Breukelen in zicht. Ook daar was door de Grote Leider alles tot in de punten geregeld. Het mooie weer hield aan en een tafel op het terras stond gereed. Een fijne lunch en giechelende serveersters, die zich het vorige bezoek van Hen en Harry kennelijk wisten te herinneren.

Het tweede deel bleek niet minder mooi dan voor de pauze. Gezien de lachende gezichten waren alle deelnemers aan het genieten van het rijden en elkaars gezelschap. Op de brug in Nieuwveen (dank Wilco Vonk!) hebben we wat mooie groepsfoto’s gemaakt. Een uitdaging voor Kirsten die het maar niets vond om haar Thruxton achteruit te moeten laten rollen in de richting van een kademuur zonder barrière. Toch fijn dat Triumph vanuit de fabriek remmen op al haar motoren monteert….

Tot aan de laatste tankstop was de tocht doordacht. We werden opgevangen door twee lief lachende macaron promotors en een kekke hipster (voor onze dames) met handgepompte espresso.

Een afrondend drankje bij Hen in de tuin en alle ervaringen nog een keer met elkaar gedeeld. Het mag duidelijk zijn, deze rit heeft bij de eerste editie al de status van ‘klassieker’ gekregen! Een geslaagde dag door de inzet van Hen, die al met plannen voor een afsluiter van het seizoen aan de gang. De foto’s en clips zijn het beste bewijs dat we niet overdrijven als we stellen dat het een topdag was en de wens uitspreken dat we uitzien naar meer ritten en meer vrienden!

De drie motormusketiers van de TTC spreken hun dank uit aan Hen en zijn vrouw Mar voor de perfect georganiseerde dag en de voortreffelijke verzorging bij start en finish. Wat een gastvrijheid!!

Fotografie van deze leuke dag vind je hier 
Met dank aan Harry Donders en een aantal mobiele telefoons