01

Distinguished Gentlemen’s Ride 2016 (Utrecht)

DGR Utrecht 2016

Ron  |  30 september 2016

Een verslag van Ron Betist over de DGR in Utrecht

Gezien de massaliteit van de Amsterdamse rit in 2015 en de vooruitzichten op bijna een verdubbeling dit keer, besloot ik me in Utrecht aan te melden. Robin en Mike zouden de TTC vertegenwoordigen in de hoofdstad en waren gevraagd daar een ondersteunende rol te spelen.

Met Mariele (zwarte gepimpte Bonnie) en Mathieu (Ducati) afgesproken vanaf de inmiddels vaste TTC verzamelplek bij tankstation Kriterion op Zeeburg gezamenlijk naar Blom in Leusden te rijden. Op het tankstation nog twee vrienden van Mathieu gesproken die met een ‘68 BSA en een ‘72 Bonneville mee zouden rijden in Amsterdam. Direct dit leuke echtpaar maar enthousiast gemaakt voor de TTC. Maar dat is niet zo moeilijk…

In Leusden hadden Frank Pekaar en zijn mede-organisatoren bij Blom weer een gezellig startpunt gevonden. Iedereen kon bij aankomst een speciaal podium oprijden en zich laten fotograferen. Super! De sfeer was helemaal top en alle deelnemers hadden veel werk van hun outfit en motoren gemaakt, tot aan pandjesjassen, hoge hoeden en (imitiatie-) bontjassen aan toe.

Vanuit Leusden een fraaie rit naar door een landelijke omgeving naar Amersfoort. In de dorpen die aangedaan werden stonden mensen langs de kant te zwaaien en werd veel gefotografeerd en gefilmd. Prachtige promotiemomenten voor het motorrijden en DGR.

In het oude centrum van Amersfoort reed de gehele groep onder grote publieke belangstelling het plein voor pannekoekenrestaurant ‘Den Potsenmaker’ op. Frank had een leuke band geregeld en van elke verkochte pannekoek ging een deel naar de opbrengst van de DGR. OOk iedereen op het plein kreeg van Frank een flyer van de DGR in handen geduwd. Slim!

Het was zo gezellig in de binnenstad dat we bijna met tegenzin anderhalf uur later opzadelden voor het tweede deel van de trip. Opnieuw ging via sfeervolle routes naar het Centrum van Utrecht. Ook in deze stad hebben we een positief kaartje afgegeven en werd de groep verwelkomd door lachende gezichten!

De eindhalte was bij cafe de Zaak op de Korte Minrebroedersstraat in Utrecht. Daar nog gelegenheid met elkaar na te praten en een groepsfoto. 

Dit was een perfect georganiseerde rit met gezellige stops waarin het mogelijk was veel nieuwe vrienden, vriendinnen en community-leden van de TTC te maken. TOCN lid waren de meeste Triumph rijders al, maar TTC was voor sommigen nog onbekend terrein.

Ik zie nu al uit naar 2017. Het wordt een volle kalender waarbij de DGR weer een hoogtepunt gaat vormen. Misschien een idee om met meer TTC leden ons in Utrecht aan te sluiten? Ligt mooi centraal in het land en met ruim 70 rijders dit jaar een overzichtelijk geheel. Daarbij wordt het die dag in september weer prachtig weer. Dat weet ik nu al..

Frank, je mede-organisatoren en de familie Blom van harte bedankt voor deze topdag! Jullie moeite is beloond met het mooie weer. Jammer van die natte voeten op de weg terug hahaha!

Groet Ron