01

Caféracer dag Achterveld 2015

Het draait niet alleen om Triumph motoren

Mike   |   5 juli 2015

Als Classic/Custom liefhebber mag je Caféracer dag in Achterveld eigenlijk niet missen.

De voorspellingen waren niet zo heel best maar goed, een beetje nat pak moet kunnen. Het is immers altijd weer genieten in Achterveld. Ik was samen met Tjerk (m’n buurman), Arnoud en Stefan. Arnoud rijdt op een omgebouwde BMW, welk type zou ik echt niet meer weten.

Onderweg vanaf Amsterdam kwamen wij al vrij snel in een flinke bui terecht. We stopten meteen bij het tankstation achter Muiden. Het was hier best druk omdat meer motorliefhebbers (onderweg naar achterveld) hier waren gestopt om te schuilen voor de regen. Uiteindelijk klaarde het op en konden we onze weg vervolgen.

In de buurt van Baarn begon de BMW van Arnoud ineens in te houden en al snel stonden we gezamenlijk, zoals dat gaat bij motorvrienden, langs de A1 te kijken naar het blok van de BMW. Wat kon het zijn? De wegenwacht was inmiddels gebeld en tijdens het wachten kwamen er diverse analyses naar boven. 1 van die analyses was dat het best wel is te maken kon hebben met vocht. We besloten om de BMW nog eens te starten en als door wonder begon hij zowaar te pruttelen. Nog een beetje onwennig maar na een paar minuten leek alles weer in orde. De wegenwacht werd afgebeld en we konden door naar Achterveld.

Achterveld was ook dit keer vooral heel leuk. Er stonden veel motoren die ik in voorgaande edities ook heb zien staan. Ondanks dat ga ik volgend seizoen zeker weer een kijkje nemen.

Check hier de foto’s.