Robin Ernste / Amsterdam

Motor:Triumph Thruxton (2013)

beroep: Sr. Business Intelligence Consultant

Wanneer ben je begonnen met motorrijden (illegaal of legaal)?
Op mijn twaalfde ben ik begonnen met motorcross. Ik heb toen leren rijden op een 80cc Suzuki crossmotor. Later werd dat een 125cc Yamaha. En zodra ik goed genoeg op dat 80cc motortje rond reed, nam mijn vader mij mee naar verlaten parkeerplaatsen om mij daar op zijn motoren te laten rijden.

Waarom?
Tja, dat werd echt ingegeven door mijn pa. Het begon met karting op mijn 8ste. En na 4 jaar schakelde ik over naar motorcross

Wat was je eerste motor?
Bij motorcross een 80cc Suzuki crosser. En op de weg een Suzuki GS700E

Aan welke motor heb je de mooiste herinneringen?
Dat is een hele moeilijke. De mooiste reizen heb ik gemaakt op mijn Ducati 750SS en 996. Maar ik beleef nu de mooiste ritten en avonturen op mijn Thruxton uit 2013

Waarom?
Wat ik al zei, de reizen met die Ducati's waren echt super. Vooral met de 996 naar de Ducati fabriek voor het World Ducati Weekend in 2007 was top! En nu met de Thruxton maak ik juist weer hele andere avonturen mee. Vooral veel meer met mensen samen. Die custom/retro scene is veel leuker!

Waarom Triumph?
De stijl, de kwaliteit. En het is een twee-cylinder

Ooit wisselen?
Van motor zeker! Van merk….tja, dat hangt er vanaf. Ducati blijft ook altijd lonken. Maar mijn hart ligt inmiddels wel bij Triumph hoor!

Meriden of Hinckley?
Beiden. Meriden is de geschiedenis en leuk als je van sleutelen houdt. Naast mijn zeer drukke baan en de community wil ik gewoon ontspannen kunnen rijden. En dan is een Hinckley in mijn optiek de beste/veiligste optie. Daarbij moet ik zeggen dat ik een beetje moe wordt van mensen die zeggen dat een Hinckley geen echte Triumph is. Ja...er zit inderdaad geen kickstarter op mijn motor. Maar dat hoeft ook niet meer in 2017. Anyway...

Caferacer, scrambler, bobber, brattracker?
Als ik het geld had allemaal! Maar eerste keus is toch wel de caferacer vanwege mijn rij-stijl. Bochten pakken! Verder ben ik ook gek op scramblers…zal mijn motorcross verleden wel zijn. En ja, sinds de nieuwe Triumph Bobber begin ik dat ook wel erg leuk te vinden qua stijl. Ach ja, wat ik al zei...als ik het geld had...

Wat zou je nooit kopen of waar zien we je nooit op rijden?
Een Hayabusa (met of zonder verlengde achterbrug maakt niet uit), een goldwing, zo'n trike met kever blok of van die hele grote lompe Harley's. Ik vindt ze niet mooi en heb daarbij ook niet de juiste lichaamsbouw voor dat soort machines.

Wat is je slechtste eigenschap op de weg? 
Ik irriteer mij aan mensen die lopen te "trutten" omdat ze met van alles bezig zijn behalve het verkeer. Daardoor hangen ze onnodig links en creeeren zo files. Of zijn simpelweg levensgevaarlijk omdat ze niet opletten…want druk met appen etc.

Al welk weggedrag erger je je het meest?
Als mensen onnodig links hangen en als ze druk zijn met hun telefoon i.p.v. het verkeer

Wat was je mooiste rit ooit?
Ik twijfel dan tussen de rit met mijn pa naar de fabriek van Ducati op die 996 of de rit met mijn vrouw door Andalusie, Zuid Spanje op een gehuurde BMW GS Adventure

Wat is je hoogst bereikte snelheid ooit? 
230 km/uur op mijn Ducati 996 op de Autobahn in Duitsland. Zat op dat moment in z'n 4 en had nog 2 versnellingen over.

Wat was je engste moment op de motor?
Onderweg naar Italie met m'n 996. Het regende van Nederland tot zo'n beetje de grens met Italie. En ergens in Duitsland reed ik 140 km/uur op de autobahn. Ik wilde een auto inhalen en terwijl ik van baan wisselde ging ik over zo'n gerepareerde groef in het asvalt. Dat is altijd met wat gladder asvalt gerepareerd. En je raadt het al, nat wegdek, glad asvalt en mijn achterwiel deed een stap opzij. En dat dus in de stromende regen met 140 km/uur. Yep...toen ben ik bij de het volgende tankstation even een bak koffie gaan doen!

Hoeveel kilometer rij je per jaar?
Rond de 5000km

Rijden of sleutelen?
Rijden

Droomrit?
Ik zou nog eens heel graag een trip door Europa maken met wat gasten. (Samen met mijn vrouw lijkt mij ook erg tof…maar die kan niet lang achterop zitten). Daarnaast heb je ook van die offroad vakantie in Zuid Spanje etc. Waarbij een crosser voor je klaar staat en je dag tripjes maakt vanuit het hotel. Ook erg tof!

Bij wie zou je wel eens achterop over het circuit willen rijden?
Troy Bayliss, Valentino Rossi, Carl Foggarty of Loris Cappirossi

Wat voor soort rijder ben je?
Sportief maar relaxed. Als ik een bocht zie mag ik daar graag even goed voor gaan zitten en mijn knie uitsteken. Maar ik kan ook zeker zeer relaxed toeren.

Wat betekent een bocht voor jou?
Genieten. Echt er voor gaan zitten, goed aansnijden, gas er op en dan die bocht uitgekatapulteerd worden.

Welke bocht zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
Oei! Dat zijn er best veel. Ik geniet altijd wel van die bocht als je de A7 afkomt vanuit Purmerend en dan het knooppunt naar de A8 richting Amsterdam. Dan krijg je een mooie rechts links combi met wat hoogte verschil er in. De borden adviseren 70 km/uur. Maar "iets" harder kan zeker.

Je staat stil bij een verkeerslicht. Wat doe je bij groen?
Meestal relaxed optrekken. Dan ben je standaard al sneller dan de auto's. Dat vindt ik altijd wel prettig en veilig. En af en toe kan ik het niet laten om een sprintje te trekken natuurlijk!

Ooit gevallen of iets stoms gedaan dat anderen hebben gezien?
1 keer met m'n Ducati 750 SS vergeten mijn schijfremslot te verwijderen en dan weg willlen rijden. Ik merkte het gelukkig nog voordat ik gas gaf aangezien ik naar achter moest steppen om weg te kunnen rijden. Maar voelde wel suf…

Wat zou je heel graag nog willen doen met de TTC?
De rit afgelopen zomer (2016) naar Cosmic Nozem in Belgie is mij wel erg goed bevallen. Heen gewoon direct via de snelweg. Dan het evenement bezoeken en vervolgens met een omweg via een stukje Frankrijk terug. Was een top dag! Dat soort tripjes zou ik nog wel vaker willen doen met onze TTC friends.

Steve McQueen of “The Fonz”?
Steve Mc Queen natuurlijk!

Als geld geen probleem was, welke motor zou je dan nog willen kopen?
Dan zou ik meerdere motoren hebben: Triumph Thruxton, Triumph Scrambler, Ducati Panigale en een KTM 690 SMC R Super Moto