Voorwoord

Aangekomen bij Triumph Motorcycles Benelux stonden de motoren al te blinken in de zon. Een Thruxton pure white met zwarte striping, een Thruxton-R diablo red, een Bonneville T120 cranberry red en een Street Twin aluminium silver. Het was een prachtige dag om te toeren. De voorspellingen waren 29 graden celcius and up. Lekker lekker behalve als je stil moet staan. Maar stilstaan was natuurlijk niet de bedoeling. We werden ontvangen door Jasper en Zwier. Naast een goede bak koffie hadden ze ook de route al uitgestippeld. 'Gentlemen start your engines'!

The Riders

Er is al veel gezegd en geschreven over de motoren die wij tijdens deze dag aan de tand mochten voelen. Dat is in de afgelopen periode gedaan door personen die er ongetwijfeld veel meer verstand van hebben dan wij. Met die gedachte proberen wij puur vanuit een berijdersperspectief dat bij onze persoonlijkheid, rijervaring en rijstijl hoort een gevoel over te brengen. Daarbij de hoop uitsprekend dat er in de omschrijvingen informatie zit die van waarde kan zijn bij het maken van de keuze voor een (of wellicht meer) van de modellen. Wij hebben geen pretenties echte ‘motorjournalisten’ te willen zijn. We zijn gewoon liefhebbers die aangeven wat ze voelen als ze op het zadel zitten van deze geweldige Triumph motoren. Wat voor ons in ieder geval duidelijk is, is dat de nieuwe Bonneville familie voor iedereen wat te bieden heeft.

Ron Betist

TTC

Ron is sinds kort beheerder van de TTC. Z'n gedrevenheid en enthousiasme steekt hij niet onder stoelen of banken. Ron rijdt een Triumph Thruxton 900 die hij eigenhandig heeft gecustomized. Ron is een sportieve rijder en staat erom bekend dat hij nog wel eens wat verliest op de snelweg. Tevens heeft Ron iets met rotondes.

Testvolgorde: Bonneville, Thruxton, Thruxton R, Street Twin

Mike de Graeve

TTC

Mike is oprichter van de TTC en o.a. verantwoordlijk voor de website en het artwork. Mike rijdt momenteel een Triumph Scrambler maar dat kan ook zo weer een Bonneville worden. Mike is een typische tour rijder, geen gekkigheid. Je zult Mike dus niet snel in een bocht zien hangen. Eerder in een boom. Een circuittraining zou hier best op z'n plaats zijn.

Testvolgorde: Thruxton, Thruxton R, Street Twin, Bonneville

Robin Ernste

TTC

Robin is oprichter van de TTC. Hij komt uit een echte motorfamilie. Als ex Ducatist houdt Robin van snelheid en dat zie je terug in z'n sportieve rijstijl. Robin rijdt een Triumph Thruxton 900 en legt rustig z'n knie op het asfalt als de mogelijkheid zich aandient. Robin zet z'n motor altijd en overal op slot, zelfs als hij 3 meter verderop koffie zit te drinken. Je kunt het nooit weten, is z'n excuus.

Testvolgorde: Street Twin, Bonneville, Thruxton, Thruxton R

Jasper Groot

Triumph Benelux

Jasper is marketing manager bij Triumph Motorcycles Benelux. Mede dankzij hem is deze reportage tot stand gekomen. Jasper is ook degene die ons anderhalf jaar gelden benaderde. Sindsdien hebben we regelmatig contact over Triumph zaken. Hij is een uitstekende tour guide en lag zo nu en dan ook in het gras om wat foto's te maken. Big thanks Jasper, you're the man!

Volgorde: Thruxton R, Street Twin, Bonneville, Thruxton

The Bikes

Deze Triumph motoren namen wij onder de loep. Klik op de afbeelding om onze bevindingen te lezen!